Amenaces pels Amfibis


Els amfibis s'enfronten a diverses amenaces en el seu entorn natural, incloent-hi la pèrdua d'hàbitat, la contaminació de l'aigua i la introducció d'espècies invasores. Aquests factors contribueixen a la disminució de les poblacions d'amfibis a Catalunya.

 

Malalties emergents

Les malalties en amfibis és un dels factors que avui en dia preocupa als científics, ja que aquestes estan reduint el nombre d'amfibis. Aquestes poden ser causades per diversos tipus de vectors; fúngiques, virals o bacterianes i la majoria d'elles tenen efecte sobre la pell d'aquests animals, interferint en la seva respiració, regulació de la humitat i defensa de patògens.

Leer más »

Pèrdua d'habitats

Els hàbitats són els espais vitals de la natura, els llocs on les plantes, els animals i altres éssers vius troben el seu refugi i els recursos que necessiten per sobreviure. A Catalunya, aquests hàbitats són diversos, des de les denses masses forestals fins als ecosistemes costaners rics en vida marina. No obstant això, aquestes zones naturals estan sotmeses a una creixent pressió a causa de la destrucció provocada per l'ésser humà.

Leer más »

Espècies invasores

La introducció d'espècies invasores, com a peixos depredadors i amfibis exòtics, pot competir amb els amfibis natius per aliment i espai, afectant les seves poblacions de manera negativa.

Leer más »